Főoldal / Információk

Információk

Üdvözöljük webáruházunkban!

Internetes vadászboltunk az interneten keresztül éjjel-nappal várja megrendelését. Ám ha úgy érzi, hogy nem boldogul, telefonon is felvesszük a rendelését. Telefonos ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9.00-17.00 között várja ügyfeleink hívását. Kérdéseit e-mailben is felteheti a hét minden napján, s munkatársunk a lehető legrövidebb időn belül válaszol.

ELÉRHETŐSÉG, TELEFONSZÁMOK

Telefonszám: +36 30 682 5842

E-mail címe: info@oryxvadaszbolt.hu

Vevőszolgálatunk címe: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80. Lásd a térképet a Kapcsolat menüpont alatt!

HOGYAN VÁSÁROLJON?

Használja a keresőt! Így könnyen, gyorsan megtalál mindent: írjon be egy jellemző kulcsszót az oldal tetején jobboldalt található üres mezőbe és nyomja meg a “Keresés” gombot. A találatok sorrendjét is megváltoztathatja a lista tetején lévő szűrővel. Ha megtetszett egy termék, válassza ki a kívánt variációt (méret, szín stb.), majd kattintson a “Kosárba rakom” gombra. A kosár tartalmát könnyen ellenőrizheti a kosár megtekintése gombra kattintva, és véglegesítheti is megrendelését a “Tovább a pénztárhoz” , majd a “Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával. Ha időközben folytatni szeretné a vásárlást, talál egy “Vásárlás folytatása” gombot is.

Kellemes vásárlást kívánunk!

MEGRENDELT TERMÉKEK ÁTVÉTELE

Online boltunk interneten keresztül értékesít, illetve telefonos megrendelésre is van mód.

Amint rendelését becsomagoltuk és átadtuk a futárnak, SMS értesítést kap, melyet követő munkanap érkezik meg Önhöz.

FIZETÉSI MÓDOK

Nálunk fizethet bankkártyával (online is!), előreutalással illetve a csomag átvételekor készpénzzel is.

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS MENETE

TECHNIKAI OKOK MIATT ÁTMENETILEG SZÜNETEL!!!

Webáruházunk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett,a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán.Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Kérjük, készítse elő kártyáját! A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.

Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. A webáruház átirányítja Önt az OTP oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése.

Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik. Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is OTP Bank fizetőfelületén kell megadnia.

Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.

www.otpbank.hu
06 1/20/30/70 366 6666 • 06 40 366 666

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Amennyiben a megvásárolt termék raktáron van, és azt 12 óráig megrendeli, garantáltan másnap kézbesíti partnerünk!

Az ORYX webáruházban vásárolt termékek kézbesítése, szállítása MPL futárszolgálattal történik.

Magyarország területén belül ingyen kiszállítjuk 40.000 Ft (szállítási költség nélküli) feletti megrendelését. Amennyiben rendelése nem éri el ezt az összeget, a következő díjak kerülnek felszámításra:

(munkanapokon, munkaidőben 8-17 óra között)

(2500 posta vagy 125 MOL kút egyikén az értesítés utáni 5. munkanapig)

(e-mail értesítés után hétfőtől péntekig: 9.00-17.00 óráig)

Amint rendelését becsomagoltuk és átadtuk a futárnak, SMS értesítést kap, melyet követő munkanap érkezik meg Önhöz. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni ügyfélszolgálatunkon.

VEVŐSZOLGÁLATUNK MEGKÖZELÍTÉSE

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80.

M7-es autópálya felől a 8-as főútra térve (Veszprém), a vasúti átjáró után jobbra kanyarodva ér el minket.

Veszprém felől érkezve a a 8-as főúton a vasúti átjáró utáni MOL kútról balra visszakanyarodva, majd ismét a vasúti átjárón áthaladva és jobbra kanyarodva ér el minket.

CÉGADATOK

A webáruházat az ORYX Vadász Bt. üzemelteti.

GYIK – GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mikor tartanak nyitva? Mikor vásárolhatok?

Székesfehérvári ORYX Vadászboltunkat hétfőtől-péntekig 9 és 17 óra között tartjuk nyitva, webáruházunkban azonban a nap 24 órájában vásárolhat a hét minden napján.

Milyen felvilágosítást kaphatok a boltban ?

Munkatársaink valamennyien vadásznak, ezért ők széleskörű hozzáértéssel, és pontos termékismerettel tudnak segíteni a termékek kiválasztásban, javaslatot tenni a felhasználási szándék szerinti leginkább megfelelő termékre.

Milyen felvilágosítást kaphatok telefonon?

Ügyfélszolgálatunk két telefonszámmal áll a vásárlók rendelkezésére. A telefonszámon műszaki segítséget kaphatnak, míg a telefonszámon megrendeléseikkel kapcsolatban kérhetnek felvilágosítást, érdeklődhetnek a szállítási időről.

Telefonon vagy E-mailben is leadhatom a rendelésem?

Természetesen igen, hívjon elérhetőségeink bármelyikén vagy kérdezzen e-mailben!

Regisztrálnom kell vásárlás előtt?

Nem, azzal egy időben, hogy vásárlási folyamat végén megadja a kért adatokat, egyben regisztrál is webáruházunkba. Így a legközelebbi alkalommal, mikor vásárolni szeretne, nem kell újból adminisztrációval tölteni idejét. A regisztráció megkönnyíti a későbbi vásárlást és a különböző kedvezmények igénybevételét.

Külföldre is szállítanak?

Igen, amely termékek nem kizárólag személyesen vehetők át, nemzetközi kiszállítást is vállalunk.

Mit tartalmaz az ár?

A honlapon szereplő árak tartalmazzák az ÁFA-t, nem tartalmazzák viszont a szállítási költséget. Áraink és a termékek szállítási ideje tájékoztató jellegűek, nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. Az árváltozás jogát fenntartjuk!

Mennyi a kiszállítás költsége?

Magyarország területén belül ingyen kiszállítjuk 40.000 Ft (szállítási költség nélküli) feletti megrendelését. Amennyiben rendelése nem éri el ezt az összeget, a következő díjak kerülnek felszámításra: előre fizetés esetén 990-1.050 Ft, utánvétes fizetés esetén 990-1.250 Ft a szállítási díj.

Személyesen is átvehetem a megrendelésemet?

Természetesen igen, e-mail értesítőnket követően hétfőtől péntekig: 9.00-17.00 óráig. A személyes átvétel során készpénzzel és bankkártyákkal is fizethet. Cím: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80.

Hogyan lehet az ORYX webáruházban fizetni?

Bankkártyával (online is!), előre bankszámlánkra befizetve vagy utalva, illetve utánvéttel is kiegyenlítheti a megrendelt áru ellenértékét. A futárnál kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség, ám ha személyesen veszi át megrendelését telephelyünkön, bankkártyás fizetésre is lehetősége nyílik.

Kapok értesítést a szállítás idejéről? 

Igen, amint rendelését becsomagoltuk és átadtuk a futárnak, SMS értesítést kap, melyet követő munkanap érkezik meg Önhöz. Minden terméknél feltüntettük, hogy körülbelül hány munkanapon belül várhatja azt, ami természetesen lehet rövidebb is.

Mit tehetek, ha mégsem tetszik a termék, vagy sérült, hibás?

A törvényi kötelezettségnek megfelelően 14 napot adunk arra, hogy meggondolja magát. Ha egy termék bármilyen okból nem nyeri el tetszését és saját költségén visszaküldi a kézhez vételtől számított 14 napon belül (vagy 14 napon belül írásban jelzi felénk az elállás szándékát), a visszaszolgáltatást követő legkésőbb 14 napon belül visszatérítjük a termékek árát. Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy a visszajuttatott termék lehetőség szerint felbontatlan gyári csomagolásban legyen (hiszen szeretnénk azt újra értékesíteni), vagy ha már felbontotta, akkor ügyeljen arra, hogy a csomagolás részei, a termék és annak tartozékai, valamint a leírása is sértetlen állapotban mind meglegyen. A termék visszajuttatásával kapcsolatos szállítási díjak a vásárlót terhelik!

Amennyiben bármilyen külső sérülést talál a csomagon, a futár köteles tételesen átadni az árut és a helyszínen jegyzőkönyvet felvenni. Ha véletlenül eltérést tapasztal a számlázott és a szállított tételek között, esetleg sértetlen csomagolásban sérült árut talál, kérjük, hívja fel ügyfélszolgálatunkat, azonnal orvosoljuk a hibát!

Milyen garanciális feltételeket biztosítanak?

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk, ami azt jelenti, hogy a garanciát a gyártók vagy a gyártók magyarországi importőrei biztosítják vásárlóinknak. Így minden vásárlónk élvezheti a szervizháttér biztonságát és a terméktámogatásokat.

További kérdése van?

Amennyiben nem talált választ kérdésére, vagy további kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat vagy  kérdezzen e-mailben!

ÁSZF – ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a www.oryxfegyver.hu webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető online termékértékesítési szolgáltatás regisztrált és nem regisztrált igénybevevő (továbbiakban: Vásárló) általi használatának feltételeit.

A Webáruház megtekintésével, a regisztrációval illetve a vásárlással (az itt felsorolt magatartások bármelyikével) a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Webáruház és a Vásárló között.

A Vásárló, mint a Webáruház használója köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit. Amennyiben a Vásárló az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, a Webáruházban vásárlást nem eszközölhet.

A Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető közvetlenül a főoldalról.

A szerződés nyelve magyar.

A beérkezett megrendeléseket a Webáruház rendszere automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a Vásárló regisztráció esetén később visszanézheti a saját fiókjába belépve.

A szerződés az alábbi témaköröket tartalmazza:

1. Üzemeltetői adatok

2. Forgalmazott termékek, árak

3. A vásárlás lépései

4. Megrendelések feldolgozása

5. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

6. Fizetési feltételek

7. Szállítási információk és díjszabás, személyes átvétel

8. Elállás joga

9. Szavatosság

10. Jótállás

11. Jogérvényesítési lehetőségek

12. ÁSZF egyoldalú módosítása

13. Tulajdonjog fenntartása

14. Felelősség

15. Szerzői jogok

 

1. Üzemeltetői adatok

Cégnév: ORYX Vadász Bt. (továbbiakban: Webáruház)

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 86.

Telephely (offline bolt): 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80.

Vevőszolgálat címe: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80.

Cégjegyzékszám: 0706002922

Bejegyző bíróság: Székesfehérvár Törvényszék Cégbírósága

Ügyvezető: Major Attila

Adószám: 22041531-2-07

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 86.

Bejegyzés éve: 1992

Raiffeisen bankszámlaszám: 12023101-01328585-00100003

Elektronikus elérhetőség: info@oryxfegyver.hu

Telefonos elérhetőség:

 

2. Forgalmazott termékek, árak

2.1 Forgalmazott termékek

Webáruházunk vadászattal kapcsolatos termékeket értékesít, mintsörétes- és golyós vadászfegyverek, optikák, keresőtávcsövek, céltávcsövek, vadászruházat, fegyveralkatrészek, Recknagel távcsőszerelékek, lőszerek, Pachmayer gumiagytalpak és vadászati kiegészítők.

A megjelenített termékek online, telefonon és faxon is megrendelhetőek, házhoz szállítással, de személyes átvételre is lehetőség nyílik telephelyünkön.

Szeretnénk felhívni látogatóink figyelmét, hogy a törvényi szabályozás nem teszi lehetővé fegyverek, lőszerek házhoz szállítását, ezért az ilyen jellegű termékek kizárólag a vadászboltban vehetők át, személyesen. Nem áll módunkban továbbá olyan termékeket sem csomagküldésre átadni, amelyekben magas nyomás uralkodik. Ezen termékek (pl. fegyverápoló spray) is kizárólag személyesen vehetők át telephelyünkön.

2.2 Árak

Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a Webáruházban a termékek mellett találnak. A honlapon szereplő árak forintban értendők, tartalmazzák az ÁFA-t, nem tartalmazzák viszont a szállítási költséget.

Áraink és a termékek szállítási ideje tájékoztató jellegűek, nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A Webáruházban feltüntetett árak visszavonásig vagy megváltoztatásig érvényesek. Az árváltozás jogát fenntartjuk! A Webáruház felületén szereplő termékképek és készlet-információk tájékoztató jellegűek és a valóságtól eltérhetnek. A raktárkészlet gyors változásai miatt előfordulhat, hogy egyes termékek szállítási ideje hosszabb lesz. Az ilyen tévedésekért a Webáruház felelősséget nem vállal, a hiba felismerését követően tájékoztatja a vásárlót.

A szállítási költség, a pénztári folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt és az Információk menüpont alatt is megtalálható. Amennyiben a Webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

 

3. A vásárlás lépései

3.1  Regisztráció

A Webáruház tartalmának minden része elérhető bárki számára, regisztráció nélkül, így a Webáruházban történő vásárlásnak nem feltétele az érvényes regisztráció.

Azonban a rendelés során a szállítási információk kitöltését követően lehetőség van jelszó megadására, amivel létre is hozhatja saját fiókját.

Regisztrálni, a Webáruház felületén megtalálható „Regisztráció” menüpontra kattintást követően tud, ahol a következő adatokat szükséges megadni részünkre:

A regisztráció sikeréről e-mailben tájékoztatjuk. Regisztrációjával hozzájárul, hogy Webáruház bármely témában üzenetet küldjön Önnek.

Jogosult a regisztrációját bármikor törölni az info@oryxfegyver.hu e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően haladéktalanul gondoskodunk a regisztráció törléséről. Az Ön felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

A hozzáférési adatainak (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag Ön a felelős. Amennyiben tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni erről minket.

Ha regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja az „Elfelejtetted a jelszavadat?” funkciót. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét, akkor e-mailben küldünk egy linket, ahol újra be tudja írni a jelszavát.

Ön vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

3.2  Termékválasztás

A Webáruház vízszintes és bal oldali menüjében található termék kategóriákon belül böngészni tud a termékek között, és itt választhatja ki a megrendelni kívánt terméket. Ön a termékek között a „Keresés” kereső mezőt kitöltve is rá tud keresni a megvásárolni kívánt termékre név, vagy típus szerint. Ha a Webáruházban eladásra meghirdetett valamely termék megfelel a keresési feltételeknek, akkor a rendszer automatikusan megjeleníti.

A megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat. Amennyiben ez egy egyszerű termék (nincs szín vagy méretválasztéka), közvetlenül a találati listából is megvásárolható a „Kosárba rakom” gombra kattintva.

A termék jellemzőiről tájékoztatást nyújtó felületen található „Kosárba Rakom” gombra kattintva választhatja ki a megrendelni kívánt terméket és helyezheti kosarába. Amennyiben összetett termékről van szó, a legördülő menüből tudja kiválasztani a termék kívánt variációját, ezután kosárba helyezhető az árucikk.

A kosár tartalmát (a kiválasztott termék darabszámát, és annak árát) a Webáruház jobb oldalán, a “Kosár” piktogramra kattintva tudja ellenőrizni, illetve a „Kosár megtekintése” gombra kattintva.

3.3 Kosár

A „Kosár” felületen részletesen megtekintheti és ellenőrizheti a kosarába helyezett termékek listáját, bruttó árát, a megrendelni kívánt darabszámot.

Ezen a felületen még bármikor módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából a piros „X” gombra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is módosíthat a mennyiség melletti nyilak használatával.

A mennyiség megváltoztatása után a „Kosár frissítése” gombra kattintva aktualizálódik a darabszám.

A „Vásárlás folytatása” gomb használatával tovább böngészhet a Webáruházban anélkül, hogy kosarának tatalma elveszne, de választhatja a „Tovább a pénztárhoz” opciót is, mellyel folytathatja megrendelését.

3.4 Pénztár

„Tovább a pénztárhoz” gombra kattintva adhatja meg szállítási és/vagy számlázási adatait. Amennyiben visszatérő vásárló, úgy a „Kattints ide a bejelentkezéshez” gombot megnyomva és bejelentkezve a rendszer automatikusan kitölti a szükséges mezőket az Ön tárolt adataival. Ezen adatok bármikor módosíthatók.

Természetesen lehetőség van a számlázási címtől eltérő szállítási cím megadására is.

Az adatok kitöltését követően ismét leellenőrizheti a kosárban szereplő termékek nevét, árát és a szállítási költség nélküli részösszeget az oldal alján található összesítő táblán.

A következő lépés a szállítási mód kiválasztása, amiről részletesen a 6. pont alatt adunk tájékoztatást. A szállítási és kezelési költségek pont mellett egy lenyíló menüsorból választhatja ki az Önnek legszimpatikusabb szállítási módot. Amint ez megtörtént, a rendszer újraszámol, és megjeleníti Önnek a rendelése végösszegét. Itt a megrendelés elküldése előtt még utoljára leellenőrizheti megrendelésének helyességét.

Ezt követően tud a fizetési módok közül választani, ami jelen pillanatban történhet bankkártyával online, előre banki átutalással, illetve utánvéttel.

küldéséhez pedig a „Megrendelés elküldése” gombra kattintani.

A megrendelés elküldése előtt bármikor módosítani tudja megrendelését és az adatbeviteli hibákat. Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendelés elküldése” gombra való kattintás után a Webáruház felületén már nincs lehetőség.

3.4.1 Online bankkártyás fizetés menete

Webáruházunk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett,a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán.Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Kérjük, készítse elő kártyáját! A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.

Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. A webáruház átirányítja Önt az OTP oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése.

Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik. Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is OTP Bank fizetőfelületén kell megadnia.

Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.

www.otpbank.hu
06 1/20/30/70 366 6666 • 06 40 366 666

 

4. Megrendelések feldolgozása

4.1 A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9.00-17.00 óráig. Amennyiben a megrendelés a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.

4.2 A megrendeléseket folyamatosan fogadjuk a nap 24 órájában.

4.3 A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában: e-mailben, vagy faxon kerülhet sor.

 

5. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

5.1 A Vásárló által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül visszaigazoljuk, mely visszaigazoló email nem minősül az ajánlat elfogadásának, csupán jelzi, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az illetékes munkatársunk felé.

A visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

Az automatikus visszaigazoló email Vásárlóhoz történő megérkezésével tehát érvényes szerződés nem jön létre.

5.2 A Vásárló ajánlatát egy külön elfogadó e-mail útján fogadjuk el, melyben tájékoztatjuk Önt a szerződés létrejöttéről, a fizetés módjáról, illetve a várható kiszállítás pontos idejéről. A szerződés az ajánlat elfogadásáról szóló külön e-mail Önhöz való megérkezésekor jön létre és nem a megrendelés automatikus visszaigazolásáról szóló email 48 órán belüli megérkezésével.

5.3 A Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg az elküldött rendelésére vonatkozó külön elfogadó e-mailünket.

5.4 Ha a rendelését már elküldte a részünkre és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell felénk, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

5.5 A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

5.6 Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Önnel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

 

6. Fizetési feltételek

Webáruházban jelenleg az alábbi fizetési módok közül választhat:

6.1 Online bankkártyás fizetés: használhat MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron és American Express kártyát.

6.2 Készpénzes és bankkártyás fizetés személyes átvétel esetén: használhat MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron és American Express kártyát.

6.3 Készpénzes fizetés az áru átvételekor házhoz szállítás esetén: ha az utánvétes szállítást választja, a számla ellenértékét az áru átvételekor a kézbesítőnek kell fizetnie. A futárnál egyelőre kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség. A szállítási díjat is tartalmazó számlát a csomagban találja.

6.4 Fizetés banki előreutalással: amennyiben a rendelés során fizetési módként banki előreutalást választ, kérjük, hogy a megrendelés teljes végösszegét (az esetleges szállítási díjjal együtt) az alábbi bankszámlánkra átutalni: 12023101-01328585-00100003 és a megjegyzés rovatban kérjük, tüntesse fel a rendelés azonosítóját! Ha a megrendelés összesítőn szereplő teljes összeget jóváírták bankszámlánkon, akkor indítjuk el a megrendelt termék(ek) szállítását.

 

7. Szállítási információk, módok és díjszabás

7.1 Szállítási információk

A Webáruház törekszik a szállítási határidő betartására, azonban nem vállal felelősséget azért, ha a honlapon szereplő szállítási idő nem tartható. Az esetleges késedelem esetén a Webáruház minden esetben értesíti a Vásárlót és tájékoztatja a megrendelés teljesítésének pontos idejéről.

Általános teljesítési határidő (szállítási határidő), a visszaigazolástól számított 1-4 munkanap. Részben történő teljesítés, kizárólag a vásárlóval történő egyeztetést követően kerül sor.

Az ORYX webáruházban vásárolt termékek kézbesítése, szállítása az MPL futárszolgálattal történik. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ezen időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

A Vásárló köteles a kiszállítás vagy személyes átvétel esetén az átvétel időpontjában a csomag sértetlenségét, a termékek darabszámát ellenőrizni, és az átvételi elismervényt aláírni, amennyiben mindent rendben talált a termékkel kapcsolatban. Ha sérült a csomagolás vagy a termék, a Vásárlónak a helyszínen kérnie kell jegyzőkönyv felvételét a hibáról. A nem sértetlen csomagolású terméket a Vásárló csak saját felelősségére veheti át. Az Eladónak utólag jegyzőkönyv nélküli mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. Az átvételi elismervény aláírásával a Vásárló ugyanis elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak. (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

Ha sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személytől kérni kell jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét díjmentesen biztosítjuk. Az átvételt követően észlelt sérülésért felelősséget nem vállalunk!

Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb további két alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására. Amennyiben egyik esetben sem sikerül a csomagot kézbesíteni, a csomag letétbe kerül a Vásárló lakhelyéhez legközelebbi postahivatalban, erről a futárszolgálat értesíti a Vásárlót. Ezután a csomag további 5 munkanapon keresztül átvehető a kijelölt postahivatalban.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

7.2 Szállítási módok és díjszabás

Magyarország területén belül Webáruház ingyen kiszállítja Vásárló 40.000 Ft (szállítási költség nélküli) feletti megrendelését.

7.2.1 Házhoz szállítás

Az MPL futárszolgálat a Webáruházban megrendelt termékeket Magyarország egész területén házhoz szállítja hét minden munkanapján. Az áru kézbesítése (házhoz szállítása) munkanapokon, munkaidőben 8-17 óra között történik.

A szolgáltatás díja: 1.050 Ft előre fizetés esetén és 1.250 Ft utánvét esetén.

40.000 Ft-feletti rendelés esetén a kiszállítás ingyenes.

A futárszolgálat kétszeri kiszállítási kísérletet vállal, ha egyik esetben sem sikerül a csomagot kézbesíteni, a csomag letétbe kerül a Vásárló lakhelyéhez legközelebbi postahivatalban, erről a futárszolgálat értesíti a Vásárlót. Ezután a csomag további 5 munkanapon keresztül átvehető a kijelölt postahivatalban.

7.2.2 MPL PostaPont átvételi pont

Vásárló a csomagját kérheti a több mint 2500 posta vagy az 125 MOL kút egyikére, ahol személyesen átveheti rendelését az értesítés utáni 5. munkanapig.

A szolgáltatás díja: 990 Ft.

40.000 Ft-feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

7.2.3 Személyes átvétel

E-mail értesítést követően Vásárlónak lehetősége nyílik megrendelését átvenni Webáruház telephelyén nyitvatartási időben, hétfőtől péntekig: 9.00-17.00 óráig. A személyes átvétel során Vásárló készpénzzel és bankkártyákkal is fizethet.

 

8. Elállás joga

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
a) a terméknek,
b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

8.1 Elállási jog gyakorlásának menete

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével Webáruház részére. Ehhez használhat elállási nyilaktozat-mintát is, melyet a következő linkre kattintva tekinthet meg Elállási nyilaktozat-minta

A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát Webáruház részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a 8. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben Webáruház e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi Webáruház részére.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe Webáruház a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket az 1. pontban feltüntetett címünkre indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Webáruház címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli. Az utánvéttel visszaküldött csomagot Webáruháznak nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, Webáruház haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.  Webáruház jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: Webáruház a kettő közül a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során Webáruház az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazza, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

8.2 A Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog

Az elállás joga nem gyakorolható az átvételt követően megsérült termékekre, továbbá a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében:

A Webáruház kizárólag sérülésmentes, a kipróbáláshoz szükséges, rendeltetésszerűen használt termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A Webáruház követelheti a fogyasztótól a termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését.

 

9. Szavatosság

9.1 Kellékszavatosság

Hibás teljesítése esetén Webáruházzal szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait érvényesíteni már nem tudja.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A Vásárló – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Webáruház számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Webáruház költségére a Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A Vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy ha arra a Webáruház okot adott.

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Webáruházzal.

A Vásárló közvetlenül a Webáruházzal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolja, hogy a terméket a Webáruháztól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben csak akkor mentesül a Webáruház a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítani tudja, hogy a termék hibája a Vásárló részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben bizonyítani tudjuk, hogy a hiba oka a Vásárlónak felróható okból keletkezett, a Webáruház nem kötelesek a Vásárló által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vásárló köteles bizonyítani, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha a Vásárló a szavatossági igényét a terméktől – a megjelölt hiba szempontjából – elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

9.2 Termékszavatosság

A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő vásárló – választása szerint – a 9.1 pontban meghatározott jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

A Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti, azaz pénzbeli orvoslásra, árleszállításra és elállásra nincs mód, hiszen a gyártó és a fogyasztó között nem jött létre szerződéses jogviszony, hiányzik a szerződés. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Vásárló a termék, gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló felelős.

Fogyasztó a termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Eladó) szemben gyakorolhatja.

A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója is.

A gyártó, forgalmazó (Eladó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

A gyártónak, forgalmazónak (Eladó) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

10. Jótállás

Hibás teljesítés esetén a Webáruház jótállásra köteles az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet rendelkezésének megfelelően. A kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék Vásárlónak történő átadásának a napja, vagy ha az üzembe helyezést az ORYX Vadász Bt. végezte, akkor a fogyasztási cikk üzembe helyezésének időpontja.

A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

10.1 Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Vásárlónak való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

10.2 Jótállás keretébe tartozó hiba esetén:

Ha Vásárló a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, Webáruház a terméket azonnal kicseréli, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a Vásárló által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve kell Webáruháznak elvégeznie. Webáruház törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerül beépítésre.

10.3 Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

10.4 A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek Webáruházat terhelik.

10.5 Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül a jótállásból fakadó jogok a 9.1 és a 9.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

11. Jogérvényesítési lehetőségek

11.1 Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Vásárló a termékkel vagy a tevékenységünkkel kapcsolatos fogyasztói kifogásait az 1. pontban rögzített ügyfélszolgálati elérhetőségeken terjesztheti elő szóban vagy írásban.

A szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetőség van, Webáruház azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Webáruház a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőriz – vesz fel.

A jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén Webáruház helyben a Vásárlónak átadja, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz eseténa Webáruház a Vásárlónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Webáruház minden egyéb esetben az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

Webáruház a telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt egyedi azonosítóval lát el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

Az írásban érkezett panaszt Webáruház 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén Webáruház az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

11.2 Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Online vitarendezési platform is rendelkezésre áll a jogviták rendezésére: http://ec.europa.eu/odr

Amennyiben a Webáruház és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Webáruházzal való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:

A békéltető testületi eljárásban a Webáruházat együttműködési kötelezettség terheli.

12. Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

Webáruház jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a vásárlók Webáruház felületén történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Webáruház első használata alkalmával válnak hatályossá Vásárlóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 

13. Tulajdonjog fenntartása

A vételár teljes kifizetéséig a termék Webáruház tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – Vásárló birtokába kerül, felelősséggel tartozik Webáruház irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

 

14. Felelősség

Vásárló a Webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Webáruház nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Webáruház kizár minden felelősséget a használói által tanúsított magatartásért. Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a Webáruház használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, mi ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

Vásárló által a Webáruház használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat Webáruház jogosult, de nem kötelesek ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Webáruház nem vállal felelősséget.

Amennyiben Vásárló a Webáruház felületén kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Webáruháznak. Ha jóhiszemű eljárása során Webáruház a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

15. Szerzői jogok

A Webáruház egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak. Az ORYX Vadász Bt. a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Webáruház, valamint a Webáruházon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Webáruház felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A Webáruház tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy az előzetes írásbeli hozzájárulásunk esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag Webáruház előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Webáruház használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Vásárlónak a Webáruházban szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Webáruház rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások előzetes írásbeli engedélyünk nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

Webáruház fenntart minden jogot szolgáltatásainak minden elemére, különös tekintettel a www.oryxfegyver.hu és a www.oryxvadaszbolt.hu domainnevére, az ehhez tartozó aldomainekre, az általunk foglalt minden más domainnévre, annak aloldalaira, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely Webáruház adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha Webáruház erre külön engedélyt adott.

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Webáruház által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével adatbázist módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A szolgáltatás igénybevételével Vásárló elfogadja, hogy a szolgáltatás igénybevétele során a Vásárló által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja Webáruház.

ADATVÉDELEM

BEVEZETÉS

Az ORYX Vadász Bt. jelen adatvédelmi tájékoztató közzététele útján tesz eleget az érintettek személyes adatok kezelésére vonatkozó, a AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE által előírt előzetes tájékoztatási kötelezettségének, amelynek értelmében a Rendelet vonatkozó cikkei szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell az adatkezeléssel érintettek rendelkezésére bocsátani.

AZ ADATKEZELŐ ÉS ELÉRHETŐSÉGEI

Cégnév:                                    ORYX Vadász Bt.

Székhely:                                  8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 86.

Cégjegyzékszám:                     0706002922

Adószám:                                 22041531-2-07

Telefon:                                    +36 30 682 5842

Adatvédelmi tisztviselő neve: Major Renáta

épviselő neve:                           Major Attila

E-mail:                                      marketing@oryxfegyver.hu

Weboldal:                                 www.oryxfegyver.hu

 A személyes adatokat a Vállalkozás a vonatkozó adatkezelési célhoz kapcsolódó hozzáférési jogosultságokkal rendelkező munkavállalói, illetve az ORYX Vadász Bt. részére szolgáltatási szerződések alapján adatfeldolgozási tevékenységet végző személyek, szervezetek ismerhetik meg, a Vállalkozás által meghatározott terjedelemben és a tevékenységük végzéséhez szükséges mértékben.

FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK 

 1. „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
 1. „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
 1. „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
 1. „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
 1. „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
 1. „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
 1. „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELVEK

A személyes adatok:  

 1. kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);
 2. gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);
 3. az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);
 4. pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);
 5. tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);
 6. kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

ADATKEZELÉSEK

VÁSÁRLÁSHOZ, REGISZTRÁCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉS

 1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:
Személyes adat Az adatkezelés célja
Név Kapcsolattartáshoz
E-mail cím Egyedi azonosításhoz, kapcsolattartáshoz
Telefonszám Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szállítással

kapcsolatos kérdések hatékonyabb egyeztetése.

Számlázási név Szabályszerű számla kiállításához
Számlázási cím Szabályszerű számla kiállításához
A vásárlás/regisztráció időpontja Visszakereséshez, ellenőrzéshez
Szállítási név Házhozszállítási megbízás elkészítéséhez
Szállítási cím Házhozszállítási megbízás elkészítéséhez

Az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon.

 1. Az érintettek köre: A weboldalon vásárló/hírlevélre jelentkező valamennyi érintett, illetve a boltban történő személyesen regisztráló vásárló.
 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.

A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni. 

 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az ORYX Vadász Bt. munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és

 1. A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
 1. Az adatkezelés jogalapja:

7.1. Az érintett hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés a) pont, az Infotv. 5. § (1)

bekezdése,

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

7.3. A számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása esetén a 6. cikk (1)bekezdés c) pontja.

 1. Tájékoztatjuk, hogy
 1. Az ORYX Vadász Bt. adatvédelmi nyilvántartási azonosítója: NAIH-79094/2014.

AZ IGÉNYBEVETT ADATFELDOLGOZÓK 

TÁRHELY SZOLGÁLTATÓ

 1. Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás
 2. Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:
CÉGNÉV DARK NETWORKS KFT.
SZÉKHELY 8000 Székesfehérvár, Sütő utca 40. 3/15.
CÉGJEGYZÉKSZÁM 0709023483
ADÓSZÁM HU24262846
TELEFON +36 20 2306650
KÉPVISELŐ NEVE László Gergő
EMAIL CÍM g@darknetworks.hu
 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által Megadott valamennyi személyes adat.
 2. Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.
 3. Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.
 4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.
 5. Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

SZÁLLÍTÁS

 1. Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás
 2. Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:
CÉGNÉV Magyar Posta Zrt.
SZÉKHELY 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
CÉGJEGYZÉKSZÁM 01-10-042463
ADÓSZÁM 10901232-2-44
TELEFON +36 1 767 8282
EMAIL CÍM adatvedelem@posta.hu
 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.
 2. Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.
 3. Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása.
 4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás

lebonyolításáig tart.

 1. Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, az Infotv. 5. § (1) bekezdése.

HÍRLEVÉL, DM TEVÉKENYSÉG, AJÁNLATKÉRÉS

CÉGNÉV SalesAutopilot Kft.
SZÉKHELY 1024 Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4.
CÉGJEGYZÉKSZÁM 01 09 286773
ADÓSZÁM 25743500-2-41
TELEFON +36 1 490 0172
WEBOLDAL https://www.salesautopilot.hu
Személyes adat: Az adatkezelés célja:
Név Azonosítás, a hírlevélre való feliratkozás lehetővé tétele.
E-mail cím Azonosítás, a hírlevélre való feliratkozás lehetővé tétele.
Telefonszám Kapcsolattartás, speciális igények megbeszélése ajánlatkérés során.
Érdeklődés típusa Segít eldöntenünk, milyen témában küldjünk ajánlatokat
Honnan hallott rólunk? Segít eldöntenünk, hol érdemes hirdetnünk.
Ajánlás kérése Visszajelzés kérése működésünkről.
A feliratkozás időpontja Technikai művelet végrehajtása.
A feliratkozás kori IP cím Technikai művelet végrehajtása.

való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és

      A reklámozó, a reklámszolgáltató, illetve a reklám közzétevője – a hozzájárulásban meghatározott körben – a náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített – a reklám címzettjére vonatkozó – adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

 1. Tájékoztatjuk, hogy

teljesíteni.

tudjuk a rendelését/jelentkezését feldolgozni. 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT 

 1. Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (telefon, e-mail, közösségi oldalak stb.) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.
 2. Adatkezelő a beérkezett e-maileket, telefonon, Facebook-on stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 5 év elteltével törli.
 3. E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.
 4. Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.
 5. Az ORYX Vadász Bt. ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

 1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram/Linkedin/Webpush stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
 2. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.
 3. Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.
 4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.
 5. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

GOOGLE ADWORDS KONVERZIÓKÖVETÉS HASZNÁLATA

 1. A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).
 2. Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.
 3. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.
 4. Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, ígyazokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.
 5. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.
 6. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítéséneklehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.
 7. További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: google.de/policies/privacy

A GOOGLE ANALYTICS ALKALMAZÁSA

 1. Ez a honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.
 2. A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.
 3. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének egbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.
 4. A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=

COOKIE-K (SÜTIK)KEZELÉSE

Weboldalainkon úgynevezett sütiket használunk. A sütik (angolul: cookies) olyan szövegfájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy az oldalaink között navigálva egyes adatokat megtartsa. A süti egy betű/szám kombinációt tartalmazó információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A legtöbb böngésző egyszerű szöveges fájlban vagy fájlokban tárolja a sütik tartalmát, hogy azok a böngésző kikapcsolása és újraindítása után is elérhetőek maradjanak. Ezek a sütik csak ideiglenesen tárolódnak a számítógépén, és csak akkor kerülnek át a szerverünkre, amikor Ön meglátogatja honlapunkat. Főleg egyszeri tevékenységre szolgáló sütiket alkalmazunk, amelyek nyomban kitörlődnek, amikor a böngészőjét bezárja.

Megtekintheti és kitörölheti a számítógépén tárolt sütiket, és ellenőrzése alatt tarthatja azok használatának módját web böngészőjének beállításai segítségével. Erről további információkat kaphat a web böngészőjének súgóján keresztül.

 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok
 2. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.
 3. Az adatkezelés célja: A felhasználók azonosítása és a látogatók nyomon követése.
 4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:
Süti típusa

 

Adatkezelés

jogalapja

Adatkezelés

időtartama

 

Kezelt adatkör

 

Munkamenet

sütik (session)

 

Az elektronikus

kereskedelmi

szolgáltatások,

valamint az

információs

társadalmi

szolgáltatások egyes

kérdéseiről szóló

2001. CVIII. törvény

(Elkertv.) 13/A. § (3)

bekezdése

 

A vonatkozó

látogatói

munkamenet

lezárásáig tartó

időszak

 

connect.sid

 

 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.
 2. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
 3. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

 

ELEKTRONIKUS MEGFIGYELŐRENDSZER

Az ORYX Vadász Bt. üzletében elektronikus, kamerás megfigyelő- és rögzítő rendszer működik. A megfigyelőrendszer a hét minden napján, 24 órában üzemel. Az érintett kérésére a kamerák elhelyezkedéséről, a megfigyelt területekről a Kamerarendszer üzemeltetési szabályzat megtekintése útján pontos tájékoztatást az üzletben kaphat. Az üzletbe belépő személyeknek a képfelvételeken látszódó arcképmása és egyéb, a megfigyelőrendszer által rögzített személyes adatai képezik az adatkezelés tárgyát.

 1. A megfigyelés célja, hogy az emberi élet, a testi épség, valamint a vagyon, jelentős értékű pénz védelme, a munkahelyen tárolt jelentős értéket képviselő eszközök és tárgyak védelme céljából megelőzze a jogsértéseket, elősegítse az elkövető tettenérését illetve a jogsértések bizonyítását.
 2. Az adatkezelés jogalapja munkavállalók tekintetében a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 11. §, vásárlók és érdeklődő ügyfelek esetében az érintett hozzájárulása az üzletbe történő belépéssel történik. A kamerarendszer működéséről a bejárati ajtón elhelyezett matrica tájékoztatja a vásárlókat.
 3. A kamerák aktuális képének megtekintésére a boltban tartózkodó személyek bármelyikének lehetősége van. A kamerák felvételének megtekintésére a cégvezetőnek van jogosultsága. Az ORYX Vadász Bt. által üzemeltetett kamerás megfigyelő és rögzítő rendszer tárolt felvételeibe kizárólag az emberi élet, testi épség és vagyon sérelmére elkövetett jogsértések bizonyítása és az elkövető azonosítása, illetve az életet vagy testi épséget érintő egyéb események, balesetek feltárása érdekében tekinthetnek be az arra jogosultsággal rendelkező személyek. Az ORYX Vadász Bt. a rögzített felvételekbe történő betekintéseket, az azt végző személy nevét, az adatok megismerésének okát és idejét jegyzőkönyvben rögzíti.
 4. A felvételek 3 munkanapig kerülnek megőrzésre. A felvételekről külön biztonsági másolat nem készül.
 5. Adattovábbításra kizárólag jogellenes magatartásara vagy kötelezettségszegésre tekintettel folyamatban lévő eljárás esetén, az azokat lefolytató hatóságok, bíróságok felé van lehetőség. Az átadott adatok körébe a kamerarendszer által készített, releváns információt tartalmazó felvételek tartozhatnak, valamint a felvételen esetlegesen szereplő személyek neve.
 6. Tájékoztatjuk, hogy azon érintettek, akiknek jogát vagy jogos érdekét a kép- és hangfelvétel rögzítése érinti, kérhetik az elektronikus megfigyelőrendszerrel róluk készült felvételekről másolat készítését, valamint a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel összhangban kérheti a felvételek törlését. Továbbá, akinek jogát vagy jogos érdekét a kép- és hangfelvétel rögzítése érinti, a kép- és hangfelvétel rögzítésétől számított 3 munkanapon belül jogának vagy jogos érdekének igazolásával kérheti, hogy az adatot az ORYX Vadász Bt. ne semmisítse meg, illetve ne törölje.
 7. Tájékoztatjuk továbbá, hogy személyes adatai kezeléséről bármikor tájékoztatást kérhet az ORYX Vadász Bt-től. Kérheti továbbá az alkalmazandó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően személyes adatainak helyesbítését, illetve zárolását is. Ezen kívül tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen.
 8. Tájékoztatjuk, hogy jogainak megsértése esetén a vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően bírósághoz fordulhat, továbbá, a Nemzeti Információszabadság Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

 

PANASZKEZELÉS 

 1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja
Személyes adat Az adatkezelés célja
Vezeték-és keresztnév Azonosítás, kapcsolattartás
E-mail cím Kapcsolattartás
Telefonszám Kapcsolattartás
Számlázási név és cím Azonosítás a megrendelt termékekkel/szolgáltatásokkal kapcsolatosan felmerülő minőségi kifogások, kérdések és problémák kezelése.
 1. Az érintettek köre: A weboldalon vásárló és minőségi kifogással élő, panaszt tevő valamennyi érintett.
 2. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A felvett kifogásról felvett jegyzőkönyv, átirat és az arra adott válasz másolati példányait a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A.§ (7) bekezdése alapján 5 évig kell megőrizni.
 3. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 4. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:
 1. A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
 1. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés c) pont, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése.
 2. Tájékoztatjuk, hogy

AZ ÉRINTETTEK JOGAI 

 1. A hozzáférés joga

Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a rendeletben felsorolt információkhoz hozzáférést kapjon.

 1. A helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Önjogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő

nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

 1. A törléshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy Önre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje meghatározott feltételek esetén.

 1. Az elfeledtetéshez való jog

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

 1. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi

feltételek valamelyike teljesül:

 1. Az adathordozhatósághoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta (…)

 1. A tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a (…) kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is.

 1. Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 1. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen –ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Az előző bekezdés nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:

szükséges;

 

INTÉZKEDÉSI HATÁRIDŐ

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén ez 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket Ön kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja, ideértve, többek között, adott esetben:

 1. a) a személyes adatok álnevesítését és titkosítását;
 2. b) a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét;
 3. c) fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani;
 4. d) az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.

 

AZ ÉRINTETT TÁJÉKOZTATÁSA AZ ADATVÉDELMI INCIDENSRŐL

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

 

ADATVÉDELMI INCIDENS BEJELENTÉSE A HATÓSÁGNAK

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

 

PANASZTÉTELI LEHETŐSÉG

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Hirlevél Feliratkozás