Főoldal / Információk

Információk

Üdvözöljük webáruházunkban!

Internetes vadászboltunk az interneten keresztül éjjel-nappal várja megrendelését. Ám ha úgy érzi, hogy nem boldogul, telefonon is felvesszük a rendelését. Telefonos ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9.00-17.00 között várja ügyfeleink hívását. Kérdéseit e-mailben is felteheti a hét minden napján, s munkatársunk a lehető legrövidebb időn belül válaszol.

ELÉRHETŐSÉG, TELEFONSZÁMOK

Telefonszám: +36 30 682 5842

E-mail címe: info@oryxvadaszbolt.hu

Vevőszolgálatunk címe: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80. Lásd a térképet a Kapcsolat menüpont alatt!

HOGYAN VÁSÁROLJON?

Használja a keresőt! Így könnyen, gyorsan megtalál mindent: írjon be egy jellemző kulcsszót az oldal tetején jobboldalt található üres mezőbe és nyomja meg a “Keresés” gombot. A találatok sorrendjét is megváltoztathatja a lista tetején lévő szűrővel. Ha megtetszett egy termék, válassza ki a kívánt variációt (méret, szín stb.), majd kattintson a “Kosárba rakom” gombra. A kosár tartalmát könnyen ellenőrizheti a kosár megtekintése gombra kattintva, és véglegesítheti is megrendelését a “Tovább a pénztárhoz” , majd a “Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával. Ha időközben folytatni szeretné a vásárlást, talál egy “Vásárlás folytatása” gombot is.

Kellemes vásárlást kívánunk!

MEGRENDELT TERMÉKEK ÁTVÉTELE

Online boltunk interneten keresztül értékesít, illetve telefonos megrendelésre is van mód.

Amint rendelését becsomagoltuk és átadtuk a futárnak, SMS értesítést kap, melyet követő munkanap érkezik meg Önhöz.

FIZETÉSI MÓDOK

Nálunk fizethet bankkártyával (online is!), előreutalással illetve a csomag átvételekor készpénzzel is.

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS MENETE

TECHNIKAI OKOK MIATT ÁTMENETILEG SZÜNETEL!!!

Webáruházunk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett,a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán.Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Kérjük, készítse elő kártyáját! A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.

Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. A webáruház átirányítja Önt az OTP oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése.

Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik. Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is OTP Bank fizetőfelületén kell megadnia.

Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.

www.otpbank.hu
06 1/20/30/70 366 6666 • 06 40 366 666

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Amennyiben a megvásárolt termék raktáron van, és azt 12 óráig megrendeli, garantáltan másnap kézbesíti partnerünk!

Az ORYX webáruházban vásárolt termékek kézbesítése, szállítása MPL futárszolgálattal történik.

Magyarország területén belül ingyen kiszállítjuk 40.000 Ft (szállítási költség nélküli) feletti megrendelését. Amennyiben rendelése nem éri el ezt az összeget, a következő díjak kerülnek felszámításra:

(munkanapokon, munkaidőben 8-17 óra között)

(2500 posta vagy 125 MOL kút egyikén az értesítés utáni 5. munkanapig)

(e-mail értesítés után hétfőtől péntekig: 9.00-17.00 óráig)

Amint rendelését becsomagoltuk és átadtuk a futárnak, SMS értesítést kap, melyet követő munkanap érkezik meg Önhöz. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni ügyfélszolgálatunkon.

VEVŐSZOLGÁLATUNK MEGKÖZELÍTÉSE

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80.

M7-es autópálya felől a 8-as főútra térve (Veszprém), a vasúti átjáró után jobbra kanyarodva ér el minket.

Veszprém felől érkezve a a 8-as főúton a vasúti átjáró utáni MOL kútról balra visszakanyarodva, majd ismét a vasúti átjárón áthaladva és jobbra kanyarodva ér el minket.

CÉGADATOK

A webáruházat az ORYX Vadász Bt. üzemelteti.

GYIK – GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mikor tartanak nyitva? Mikor vásárolhatok?

Székesfehérvári ORYX Vadászboltunkat hétfőtől-péntekig 9 és 17 óra között tartjuk nyitva, webáruházunkban azonban a nap 24 órájában vásárolhat a hét minden napján.

Milyen felvilágosítást kaphatok a boltban ?

Munkatársaink valamennyien vadásznak, ezért ők széleskörű hozzáértéssel, és pontos termékismerettel tudnak segíteni a termékek kiválasztásban, javaslatot tenni a felhasználási szándék szerinti leginkább megfelelő termékre.

Milyen felvilágosítást kaphatok telefonon?

Ügyfélszolgálatunk két telefonszámmal áll a vásárlók rendelkezésére. A telefonszámon műszaki segítséget kaphatnak, míg a telefonszámon megrendeléseikkel kapcsolatban kérhetnek felvilágosítást, érdeklődhetnek a szállítási időről.

Telefonon vagy E-mailben is leadhatom a rendelésem?

Természetesen igen, hívjon elérhetőségeink bármelyikén vagy kérdezzen e-mailben!

Regisztrálnom kell vásárlás előtt?

Nem, azzal egy időben, hogy vásárlási folyamat végén megadja a kért adatokat, egyben regisztrál is webáruházunkba. Így a legközelebbi alkalommal, mikor vásárolni szeretne, nem kell újból adminisztrációval tölteni idejét. A regisztráció megkönnyíti a későbbi vásárlást és a különböző kedvezmények igénybevételét.

Külföldre is szállítanak?

Igen, amely termékek nem kizárólag személyesen vehetők át, nemzetközi kiszállítást is vállalunk.

Mit tartalmaz az ár?

A honlapon szereplő árak tartalmazzák az ÁFA-t, nem tartalmazzák viszont a szállítási költséget. Áraink és a termékek szállítási ideje tájékoztató jellegűek, nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. Az árváltozás jogát fenntartjuk!

Mennyi a kiszállítás költsége?

Magyarország területén belül ingyen kiszállítjuk 40.000 Ft (szállítási költség nélküli) feletti megrendelését. Amennyiben rendelése nem éri el ezt az összeget, a következő díjak kerülnek felszámításra: előre fizetés esetén 990-1.050 Ft, utánvétes fizetés esetén 990-1.250 Ft a szállítási díj.

Személyesen is átvehetem a megrendelésemet?

Természetesen igen, e-mail értesítőnket követően hétfőtől péntekig: 9.00-17.00 óráig. A személyes átvétel során készpénzzel és bankkártyákkal is fizethet. Cím: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80.

Hogyan lehet az ORYX webáruházban fizetni?

Bankkártyával (online is!), előre bankszámlánkra befizetve vagy utalva, illetve utánvéttel is kiegyenlítheti a megrendelt áru ellenértékét. A futárnál kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség, ám ha személyesen veszi át megrendelését telephelyünkön, bankkártyás fizetésre is lehetősége nyílik.

Kapok értesítést a szállítás idejéről? 

Igen, amint rendelését becsomagoltuk és átadtuk a futárnak, SMS értesítést kap, melyet követő munkanap érkezik meg Önhöz. Minden terméknél feltüntettük, hogy körülbelül hány munkanapon belül várhatja azt, ami természetesen lehet rövidebb is.

Mit tehetek, ha mégsem tetszik a termék, vagy sérült, hibás?

A törvényi kötelezettségnek megfelelően 14 napot adunk arra, hogy meggondolja magát. Ha egy termék bármilyen okból nem nyeri el tetszését és saját költségén visszaküldi a kézhez vételtől számított 14 napon belül (vagy 14 napon belül írásban jelzi felénk az elállás szándékát), a visszaszolgáltatást követő legkésőbb 14 napon belül visszatérítjük a termékek árát. Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy a visszajuttatott termék lehetőség szerint felbontatlan gyári csomagolásban legyen (hiszen szeretnénk azt újra értékesíteni), vagy ha már felbontotta, akkor ügyeljen arra, hogy a csomagolás részei, a termék és annak tartozékai, valamint a leírása is sértetlen állapotban mind meglegyen. A termék visszajuttatásával kapcsolatos szállítási díjak a vásárlót terhelik!

Amennyiben bármilyen külső sérülést talál a csomagon, a futár köteles tételesen átadni az árut és a helyszínen jegyzőkönyvet felvenni. Ha véletlenül eltérést tapasztal a számlázott és a szállított tételek között, esetleg sértetlen csomagolásban sérült árut talál, kérjük, hívja fel ügyfélszolgálatunkat, azonnal orvosoljuk a hibát!

Milyen garanciális feltételeket biztosítanak?

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk, ami azt jelenti, hogy a garanciát a gyártók vagy a gyártók magyarországi importőrei biztosítják vásárlóinknak. Így minden vásárlónk élvezheti a szervizháttér biztonságát és a terméktámogatásokat.

További kérdése van?

Amennyiben nem talált választ kérdésére, vagy további kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat vagy  kérdezzen e-mailben!

ÁSZF – ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a www.oryxfegyver.hu webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető online termékértékesítési szolgáltatás regisztrált és nem regisztrált igénybevevő (továbbiakban: Vásárló) általi használatának feltételeit.

A Webáruház megtekintésével, a regisztrációval illetve a vásárlással (az itt felsorolt magatartások bármelyikével) a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Webáruház és a Vásárló között.

A Vásárló, mint a Webáruház használója köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit. Amennyiben a Vásárló az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, a Webáruházban vásárlást nem eszközölhet.

A Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető közvetlenül a főoldalról.

A szerződés nyelve magyar.

A beérkezett megrendeléseket a Webáruház rendszere automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a Vásárló regisztráció esetén később visszanézheti a saját fiókjába belépve.

A szerződés az alábbi témaköröket tartalmazza:

1. Üzemeltetői adatok

2. Forgalmazott termékek, árak

3. A vásárlás lépései

4. Megrendelések feldolgozása

5. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

6. Fizetési feltételek

7. Szállítási információk és díjszabás, személyes átvétel

8. Elállás joga

9. Szavatosság

10. Jótállás

11. Jogérvényesítési lehetőségek

12. ÁSZF egyoldalú módosítása

13. Tulajdonjog fenntartása

14. Felelősség

15. Szerzői jogok

 

1. Üzemeltetői adatok

Cégnév: ORYX Vadász Bt. (továbbiakban: Webáruház)

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 86.

Telephely (offline bolt): 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80.

Vevőszolgálat címe: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 80.

Cégjegyzékszám: 0706002922

Bejegyző bíróság: Székesfehérvár Törvényszék Cégbírósága

Ügyvezető: Major Attila

Adószám: 22041531-2-07

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 86.

Bejegyzés éve: 1992

Raiffeisen bankszámlaszám: 12023101-01328585-00100003

Elektronikus elérhetőség: info@oryxfegyver.hu

Telefonos elérhetőség:

 

2. Forgalmazott termékek, árak

2.1 Forgalmazott termékek

Webáruházunk vadászattal kapcsolatos termékeket értékesít, mintsörétes- és golyós vadászfegyverek, optikák, keresőtávcsövek, céltávcsövek, vadászruházat, fegyveralkatrészek, Recknagel távcsőszerelékek, lőszerek, Pachmayer gumiagytalpak és vadászati kiegészítők.

A megjelenített termékek online, telefonon és faxon is megrendelhetőek, házhoz szállítással, de személyes átvételre is lehetőség nyílik telephelyünkön.

Szeretnénk felhívni látogatóink figyelmét, hogy a törvényi szabályozás nem teszi lehetővé fegyverek, lőszerek házhoz szállítását, ezért az ilyen jellegű termékek kizárólag a vadászboltban vehetők át, személyesen. Nem áll módunkban továbbá olyan termékeket sem csomagküldésre átadni, amelyekben magas nyomás uralkodik. Ezen termékek (pl. fegyverápoló spray) is kizárólag személyesen vehetők át telephelyünkön.

2.2 Árak

Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a Webáruházban a termékek mellett találnak. A honlapon szereplő árak forintban értendők, tartalmazzák az ÁFA-t, nem tartalmazzák viszont a szállítási költséget.

Áraink és a termékek szállítási ideje tájékoztató jellegűek, nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A Webáruházban feltüntetett árak visszavonásig vagy megváltoztatásig érvényesek. Az árváltozás jogát fenntartjuk! A Webáruház felületén szereplő termékképek és készlet-információk tájékoztató jellegűek és a valóságtól eltérhetnek. A raktárkészlet gyors változásai miatt előfordulhat, hogy egyes termékek szállítási ideje hosszabb lesz. Az ilyen tévedésekért a Webáruház felelősséget nem vállal, a hiba felismerését követően tájékoztatja a vásárlót.

A szállítási költség, a pénztári folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt és az Információk menüpont alatt is megtalálható. Amennyiben a Webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

 

3. A vásárlás lépései

3.1  Regisztráció

A Webáruház tartalmának minden része elérhető bárki számára, regisztráció nélkül, így a Webáruházban történő vásárlásnak nem feltétele az érvényes regisztráció.

Azonban a rendelés során a szállítási információk kitöltését követően lehetőség van jelszó megadására, amivel létre is hozhatja saját fiókját.

Regisztrálni, a Webáruház felületén megtalálható „Regisztráció” menüpontra kattintást követően tud, ahol a következő adatokat szükséges megadni részünkre:

A regisztráció sikeréről e-mailben tájékoztatjuk. Regisztrációjával hozzájárul, hogy Webáruház bármely témában üzenetet küldjön Önnek.

Jogosult a regisztrációját bármikor törölni az info@oryxfegyver.hu e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően haladéktalanul gondoskodunk a regisztráció törléséről. Az Ön felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

A hozzáférési adatainak (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag Ön a felelős. Amennyiben tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni erről minket.

Ha regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja az „Elfelejtetted a jelszavadat?” funkciót. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét, akkor e-mailben küldünk egy linket, ahol újra be tudja írni a jelszavát.

Ön vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

3.2  Termékválasztás

A Webáruház vízszintes és bal oldali menüjében található termék kategóriákon belül böngészni tud a termékek között, és itt választhatja ki a megrendelni kívánt terméket. Ön a termékek között a „Keresés” kereső mezőt kitöltve is rá tud keresni a megvásárolni kívánt termékre név, vagy típus szerint. Ha a Webáruházban eladásra meghirdetett valamely termék megfelel a keresési feltételeknek, akkor a rendszer automatikusan megjeleníti.

A megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat. Amennyiben ez egy egyszerű termék (nincs szín vagy méretválasztéka), közvetlenül a találati listából is megvásárolható a „Kosárba rakom” gombra kattintva.

A termék jellemzőiről tájékoztatást nyújtó felületen található „Kosárba Rakom” gombra kattintva választhatja ki a megrendelni kívánt terméket és helyezheti kosarába. Amennyiben összetett termékről van szó, a legördülő menüből tudja kiválasztani a termék kívánt variációját, ezután kosárba helyezhető az árucikk.

A kosár tartalmát (a kiválasztott termék darabszámát, és annak árát) a Webáruház jobb oldalán, a “Kosár” piktogramra kattintva tudja ellenőrizni, illetve a „Kosár megtekintése” gombra kattintva.

3.3 Kosár

A „Kosár” felületen részletesen megtekintheti és ellenőrizheti a kosarába helyezett termékek listáját, bruttó árát, a megrendelni kívánt darabszámot.

Ezen a felületen még bármikor módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából a piros „X” gombra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is módosíthat a mennyiség melletti nyilak használatával.

A mennyiség megváltoztatása után a „Kosár frissítése” gombra kattintva aktualizálódik a darabszám.

A „Vásárlás folytatása” gomb használatával tovább böngészhet a Webáruházban anélkül, hogy kosarának tatalma elveszne, de választhatja a „Tovább a pénztárhoz” opciót is, mellyel folytathatja megrendelését.

3.4 Pénztár

„Tovább a pénztárhoz” gombra kattintva adhatja meg szállítási és/vagy számlázási adatait. Amennyiben visszatérő vásárló, úgy a „Kattints ide a bejelentkezéshez” gombot megnyomva és bejelentkezve a rendszer automatikusan kitölti a szükséges mezőket az Ön tárolt adataival. Ezen adatok bármikor módosíthatók.

Természetesen lehetőség van a számlázási címtől eltérő szállítási cím megadására is.

Az adatok kitöltését követően ismét leellenőrizheti a kosárban szereplő termékek nevét, árát és a szállítási költség nélküli részösszeget az oldal alján található összesítő táblán.

A következő lépés a szállítási mód kiválasztása, amiről részletesen a 6. pont alatt adunk tájékoztatást. A szállítási és kezelési költségek pont mellett egy lenyíló menüsorból választhatja ki az Önnek legszimpatikusabb szállítási módot. Amint ez megtörtént, a rendszer újraszámol, és megjeleníti Önnek a rendelése végösszegét. Itt a megrendelés elküldése előtt még utoljára leellenőrizheti megrendelésének helyességét.

Ezt követően tud a fizetési módok közül választani, ami jelen pillanatban történhet bankkártyával online, előre banki átutalással, illetve utánvéttel.

küldéséhez pedig a „Megrendelés elküldése” gombra kattintani.

A megrendelés elküldése előtt bármikor módosítani tudja megrendelését és az adatbeviteli hibákat. Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendelés elküldése” gombra való kattintás után a Webáruház felületén már nincs lehetőség.

3.4.1 Online bankkártyás fizetés menete

Webáruházunk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett,a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán.Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Kérjük, készítse elő kártyáját! A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.

Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. A webáruház átirányítja Önt az OTP oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése.

Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik. Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is OTP Bank fizetőfelületén kell megadnia.

Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.

www.otpbank.hu
06 1/20/30/70 366 6666 • 06 40 366 666

 

4. Megrendelések feldolgozása

4.1 A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9.00-17.00 óráig. Amennyiben a megrendelés a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.

4.2 A megrendeléseket folyamatosan fogadjuk a nap 24 órájában.

4.3 A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában: e-mailben, vagy faxon kerülhet sor.

 

5. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

5.1 A Vásárló által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül visszaigazoljuk, mely visszaigazoló email nem minősül az ajánlat elfogadásának, csupán jelzi, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az illetékes munkatársunk felé.

A visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

Az automatikus visszaigazoló email Vásárlóhoz történő megérkezésével tehát érvényes szerződés nem jön létre.

5.2 A Vásárló ajánlatát egy külön elfogadó e-mail útján fogadjuk el, melyben tájékoztatjuk Önt a szerződés létrejöttéről, a fizetés módjáról, illetve a várható kiszállítás pontos idejéről. A szerződés az ajánlat elfogadásáról szóló külön e-mail Önhöz való megérkezésekor jön létre és nem a megrendelés automatikus visszaigazolásáról szóló email 48 órán belüli megérkezésével.

5.3 A Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg az elküldött rendelésére vonatkozó külön elfogadó e-mailünket.

5.4 Ha a rendelését már elküldte a részünkre és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell felénk, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

5.5 A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

5.6 Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Önnel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

 

6. Fizetési feltételek

Webáruházban jelenleg az alábbi fizetési módok közül választhat:

6.1 Online bankkártyás fizetés: használhat MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron és American Express kártyát.

6.2 Készpénzes és bankkártyás fizetés személyes átvétel esetén: használhat MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron és American Express kártyát.

6.3 Készpénzes fizetés az áru átvételekor házhoz szállítás esetén: ha az utánvétes szállítást választja, a számla ellenértékét az áru átvételekor a kézbesítőnek kell fizetnie. A futárnál egyelőre kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség. A szállítási díjat is tartalmazó számlát a csomagban találja.

6.4 Fizetés banki előreutalással: amennyiben a rendelés során fizetési módként banki előreutalást választ, kérjük, hogy a megrendelés teljes végösszegét (az esetleges szállítási díjjal együtt) az alábbi bankszámlánkra átutalni: 12023101-01328585-00100003 és a megjegyzés rovatban kérjük, tüntesse fel a rendelés azonosítóját! Ha a megrendelés összesítőn szereplő teljes összeget jóváírták bankszámlánkon, akkor indítjuk el a megrendelt termék(ek) szállítását.

 

7. Szállítási információk, módok és díjszabás

7.1 Szállítási információk

A Webáruház törekszik a szállítási határidő betartására, azonban nem vállal felelősséget azért, ha a honlapon szereplő szállítási idő nem tartható. Az esetleges késedelem esetén a Webáruház minden esetben értesíti a Vásárlót és tájékoztatja a megrendelés teljesítésének pontos idejéről.

Általános teljesítési határidő (szállítási határidő), a visszaigazolástól számított 1-4 munkanap. Részben történő teljesítés, kizárólag a vásárlóval történő egyeztetést követően kerül sor.

Az ORYX webáruházban vásárolt termékek kézbesítése, szállítása az MPL futárszolgálattal történik. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ezen időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

A Vásárló köteles a kiszállítás vagy személyes átvétel esetén az átvétel időpontjában a csomag sértetlenségét, a termékek darabszámát ellenőrizni, és az átvételi elismervényt aláírni, amennyiben mindent rendben talált a termékkel kapcsolatban. Ha sérült a csomagolás vagy a termék, a Vásárlónak a helyszínen kérnie kell jegyzőkönyv felvételét a hibáról. A nem sértetlen csomagolású terméket a Vásárló csak saját felelősségére veheti át. Az Eladónak utólag jegyzőkönyv nélküli mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. Az átvételi elismervény aláírásával a Vásárló ugyanis elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak. (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

Ha sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személytől kérni kell jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét díjmentesen biztosítjuk. Az átvételt követően észlelt sérülésért felelősséget nem vállalunk!

Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb további két alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására. Amennyiben egyik esetben sem sikerül a csomagot kézbesíteni, a csomag letétbe kerül a Vásárló lakhelyéhez legközelebbi postahivatalban, erről a futárszolgálat értesíti a Vásárlót. Ezután a csomag további 5 munkanapon keresztül átvehető a kijelölt postahivatalban.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

7.2 Szállítási módok és díjszabás

Magyarország területén belül Webáruház ingyen kiszállítja Vásárló 40.000 Ft (szállítási költség nélküli) feletti megrendelését.

7.2.1 Házhoz szállítás

Az MPL futárszolgálat a Webáruházban megrendelt termékeket Magyarország egész területén házhoz szállítja hét minden munkanapján. Az áru kézbesítése (házhoz szállítása) munkanapokon, munkaidőben 8-17 óra között történik.

A szolgáltatás díja: 1.050 Ft előre fizetés esetén és 1.250 Ft utánvét esetén.

40.000 Ft-feletti rendelés esetén a kiszállítás ingyenes.

A futárszolgálat kétszeri kiszállítási kísérletet vállal, ha egyik esetben sem sikerül a csomagot kézbesíteni, a csomag letétbe kerül a Vásárló lakhelyéhez legközelebbi postahivatalban, erről a futárszolgálat értesíti a Vásárlót. Ezután a csomag további 5 munkanapon keresztül átvehető a kijelölt postahivatalban.

7.2.2 MPL PostaPont átvételi pont

Vásárló a csomagját kérheti a több mint 2500 posta vagy az 125 MOL kút egyikére, ahol személyesen átveheti rendelését az értesítés utáni 5. munkanapig.

A szolgáltatás díja: 990 Ft.

40.000 Ft-feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

7.2.3 Személyes átvétel

E-mail értesítést követően Vásárlónak lehetősége nyílik megrendelését átvenni Webáruház telephelyén nyitvatartási időben, hétfőtől péntekig: 9.00-17.00 óráig. A személyes átvétel során Vásárló készpénzzel és bankkártyákkal is fizethet.

 

8. Elállás joga

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
a) a terméknek,
b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

8.1 Elállási jog gyakorlásának menete

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével Webáruház részére.

A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát Webáruház részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a 8. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben Webáruház e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi Webáruház részére.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe Webáruház a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket az 1. pontban feltüntetett címünkre indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Webáruház címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli. Az utánvéttel visszaküldött csomagot Webáruháznak nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, Webáruház haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.  Webáruház jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: Webáruház a kettő közül a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során Webáruház az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazza, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

8.2 A Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog

Az elállás joga nem gyakorolható az átvételt követően megsérült termékekre, továbbá a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet értelmében:

A Webáruház kizárólag sérülésmentes, a kipróbáláshoz szükséges, rendeltetésszerűen használt termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A Webáruház követelheti a fogyasztótól a termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését.

 

9. Szavatosság

9.1 Kellékszavatosság

Hibás teljesítése esetén Webáruházzal szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait érvényesíteni már nem tudja.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A Vásárló – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Webáruház számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Webáruház költségére a Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A Vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy ha arra a Webáruház okot adott.

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Webáruházzal.

A Vásárló közvetlenül a Webáruházzal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolja, hogy a terméket a Webáruháztól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben csak akkor mentesül a Webáruház a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítani tudja, hogy a termék hibája a Vásárló részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben bizonyítani tudjuk, hogy a hiba oka a Vásárlónak felróható okból keletkezett, a Webáruház nem kötelesek a Vásárló által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vásárló köteles bizonyítani, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha a Vásárló a szavatossági igényét a terméktől – a megjelölt hiba szempontjából – elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

9.2 Termékszavatosság

A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő vásárló – választása szerint – a 9.1 pontban meghatározott jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

A Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti, azaz pénzbeli orvoslásra, árleszállításra és elállásra nincs mód, hiszen a gyártó és a fogyasztó között nem jött létre szerződéses jogviszony, hiányzik a szerződés. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Vásárló a termék, gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló felelős.

Fogyasztó a termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Eladó) szemben gyakorolhatja.

A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója is.

A gyártó, forgalmazó (Eladó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

A gyártónak, forgalmazónak (Eladó) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

10. Jótállás

Hibás teljesítés esetén a Webáruház jótállásra köteles az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet rendelkezésének megfelelően. A kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék Vásárlónak történő átadásának a napja, vagy ha az üzembe helyezést az ORYX Vadász Bt. végezte, akkor a fogyasztási cikk üzembe helyezésének időpontja.

A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

10.1 Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Vásárlónak való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

10.2 Jótállás keretébe tartozó hiba esetén:

Ha Vásárló a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, Webáruház a terméket azonnal kicseréli, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a Vásárló által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve kell Webáruháznak elvégeznie. Webáruház törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerül beépítésre.

10.3 Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

10.4 A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek Webáruházat terhelik.

10.5 Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül a jótállásból fakadó jogok a 9.1 és a 9.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

11. Jogérvényesítési lehetőségek

11.1 Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Vásárló a termékkel vagy a tevékenységünkkel kapcsolatos fogyasztói kifogásait az 1. pontban rögzített ügyfélszolgálati elérhetőségeken terjesztheti elő szóban vagy írásban.

A szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetőség van, Webáruház azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Webáruház a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőriz – vesz fel.

A jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén Webáruház helyben a Vásárlónak átadja, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz eseténa Webáruház a Vásárlónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Webáruház minden egyéb esetben az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

Webáruház a telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt egyedi azonosítóval lát el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

Az írásban érkezett panaszt Webáruház 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén Webáruház az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

11.2 Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Webáruház és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Webáruházzal való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:

 

12. Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

Webáruház jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a vásárlók Webáruház felületén történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Webáruház első használata alkalmával válnak hatályossá Vásárlóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 

13. Tulajdonjog fenntartása

A vételár teljes kifizetéséig a termék Webáruház tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – Vásárló birtokába kerül, felelősséggel tartozik Webáruház irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

 

14. Felelősség

Vásárló a Webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Webáruház nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Webáruház kizár minden felelősséget a használói által tanúsított magatartásért. Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a Webáruház használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, mi ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

Vásárló által a Webáruház használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat Webáruház jogosult, de nem kötelesek ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Webáruház nem vállal felelősséget.

Amennyiben Vásárló a Webáruház felületén kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Webáruháznak. Ha jóhiszemű eljárása során Webáruház a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

15. Szerzői jogok

A Webáruház egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak. Az ORYX Vadász Bt. a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Webáruház, valamint a Webáruházon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Webáruház felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A Webáruház tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy az előzetes írásbeli hozzájárulásunk esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag Webáruház előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Webáruház használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Vásárlónak a Webáruházban szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Webáruház rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások előzetes írásbeli engedélyünk nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

Webáruház fenntart minden jogot szolgáltatásainak minden elemére, különös tekintettel a www.oryxfegyver.hu és a www.oryxvadaszbolt.hu domainnevére, az ehhez tartozó aldomainekre, az általunk foglalt minden más domainnévre, annak aloldalaira, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely Webáruház adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha Webáruház erre külön engedélyt adott.

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Webáruház által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével adatbázist módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A szolgáltatás igénybevételével Vásárló elfogadja, hogy a szolgáltatás igénybevétele során a Vásárló által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja Webáruház.

ADATVÉDELEM

Az ORYX Vadász Bt. – továbbiakban Vállalkozás – jelen adatvédelmi tájékoztató közzététele útján tesz eleget az érintettek személyes adatok kezelésére vonatkozó, a AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE által előírt előzetes tájékoztatási kötelezettségének, amelynek értelmében  a Rendelet vonatkozó cikkei szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell az adatkezeléssel érintettek rendelkezésére bocsátani.

I. A Szabályzat célja

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a www.oryxfegyver.hu webáruház üzemeltetője, az ORYX Vadász Bt. (a továbbiakban: Szolgáltató) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, és a Szolgáltató adatvédelmi és adatkezelési politikáját, amelyet a Szolgáltató magára nézve kötelező erővel ismer el.

Jelen szabályok kialakításakor a Szolgáltató különös tekintettel vette figyelembe az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv) rendelkezéseit.

A jelen Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

Az ORYX Vadász Bt. adatvédelmi nyilvántartási azonosítója: NAIH-79094/2014.

II. Fogalom meghatározások

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

Felhasználó: az a természetes személy, aki a Szolgáltató honlapján (www.oryxfegyver.hu) regisztrál.

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat, különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;

Adatkezelő:

Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon elvégzik;

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is – az adatok feldolgozását végzi;

Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

Automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora;

Gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: az adatok tárolása, az adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, az adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése;

III. A kezelt személyes adatok köre

1.    A Felhasználó döntése alapján megadható adat: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási és szállítási cím.

2.    A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és melyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb felhasználói személyes adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő fér hozzá.

IV. Az adatkezelés jogalapja, célja és módja

1. Az Adatkezelésre a www.oryxfegyver.hu internetes oldalon található internetes tartalmak Felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a Felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az Adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása.

2. Az Adatkezelés célja a www.oryxfegyver.hu URL alatt elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. Ezen szolgáltatások igénybe vételéhez szükséges megadandó személyes adatok köre a vonatkozó szolgáltatások leírásánál található.

3. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok (lásd. III.2. pont) célja a Szolgáltató internetes oldalain keresztül elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása, a személyre szabott tartalmak és hirdetések megjelenítése, statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme. A Felhasználók által a szolgáltatás igénybe vétele során hozzáférhetővé tett adatokat az Adatkezelő felhasználhatja arra, hogy felhasználói csoportokat képezzen, és a felhasználói csoportok részére a Szolgáltató weboldalán célzott tartalmat, és/vagy hirdetést jelenítsen meg.

4. Az Adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – a Felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

5. Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősség-vállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

V. Az adatkezelés elvei

1. A személyes adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni és feldolgozni.

2. A személyes adatokat csak meghatározott és törvényes célra szabad tárolni, és attól eltérő módon nem szabad felhasználni.

3. A személyes adatoknak tárolásuk céljával arányban kell állniuk, és meg kell felelniük e célnak, azon nem terjeszkedhetnek túl.

4. A személyes adatok tárolási módjának olyannak kell lennie, amely az érintett Felhasználó azonosítását csak a tárolás céljához szükséges ideig teszi lehetővé.

5. Meg kell tenni a megfelelő biztonsági intézkedéseket az automatizált adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében a véletlen vagy jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan hozzáférés, megváltoztatás vagy terjesztés megakadályozására.

VI.  A Szolgáltató által alkalmazott adatvédelmi irányelvek

1. Az ORYX Vadász Bt. szolgáltatásainak igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat a Szolgáltató az érintettek hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel.

2. A Szolgáltató, mint Adatkezelő vállalja, hogy a birtokába jutott személyes adatokat az Infotv. rendelkezéseinek és jelen Szabályzatban rögzített adatvédelmi elveknek megfelelően kezeli, és azokat harmadik félnek át nem adja. Az adatátadás tekintetében a jelen pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képeznek az alábbiak:

a) az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett felhasználó nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhat; illetőleg

b) a megrendelések teljesítésének érdekében bizonyos személyes adatok (név, telefonszám, szállítási cím) átadásra kerülnek a csomagok szállításáért felelős partnernek (MPL – Magyar Posta Zrt.). Partnerünk az adatvédelmi előírások tiszteletben tartása mellett a fent említett személyes adatokat kizárólag a cél érdekében használja, a cél teljesülését követően köteles azonnal törölni, harmadik félnek tovább nem adja.

3. A Szolgáltató bizonyos esetekben – hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresés, jogi eljárás szerzői-, vagyoni- illetve egyéb jogsértés vagy ezek alapos gyanúja miatt a Szolgáltató érdekeinek sérelme, szolgáltatásai nyújtásának veszélyeztetése, stb. – harmadik személyek számára hozzáférhetővé teszi az érintett Felhasználó elérhető adatait.

4. A Szolgáltató rendszere a Felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a Felhasználók által a regisztrációkor megadott személyes adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

5. A Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy Felhasználói bármely személyes adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őket az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenően, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, a Szolgáltató felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére. Kötelező adatszolgáltatás esetén meg kell jelölni az Adatkezelést elrendelő jogszabályt is. Az érintettet tájékoztatni kell az Adatkezelés céljáról és arról, hogy a személyes adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni. Az Adatkezelésről való tájékoztatás megtörténik azzal is, hogy jogszabály rendelkezik a már létező Adatkezelésből továbbítással vagy összekapcsolással az adat felvételéről.

6. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott személyes adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

7. A Szolgáltató, mint Adatkezelő az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során a jogszabályok által rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységéről az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja. A Szolgáltató kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít az olyan Felhasználóval szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja.
8. Az ORYX Vadász Bt. kötelezi magát, hogy gondoskodik a személyes adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt személyes adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek a személyes adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

9. Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az Adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

10. Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

11. A kezelt személyes adat helyesbítéséről, a zárolásról ill. a törlésről az érintett Felhasználót, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot Adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az Adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

VII.  Az adatkezelés időtartama

1. A Felhasználó által megadott Személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó a szolgáltatásról – az adott felhasználói névvel – ki nem iratkozik. A törlés időpontja a Felhasználó kiiratkozásának (törlési igényének) beérkezésétől számított 10 munkanap. Jogellenes, megtévesztő személyes adat használata esetén vagy a Felhasználó által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén az Adatkezelő jogosult a Felhasználó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni, ugyanakkor bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult a személyes adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is.

2. A Felhasználó által megadott Személyes adatok – abban az esetben is, ha a Felhasználó a szolgáltatásról nem iratkozik le – addig kezelhetőek a Szolgáltató, mint Adatkezelő részéről, amíg a Felhasználó kifejezetten írásban nem kéri azok kezelésének megszüntetését. A Felhasználó Adatkezelés megszüntetésére irányuló, a szolgáltatásról való leiratkozás nélküli kérése a szolgáltatásigénybe vételéhez fűződő jogát nem érinti, azonban előfordulhat, hogy személyes adatok hiányában egyes szolgáltatásokat (pl.: árverés, ranglista) nem tud majd igénybe venni. A személyes adatok törlésére, az erre irányuló kérés beérkezésétől számított 10 munkanapon belül kerül sor.

3. A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. A Szolgáltató biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb felhasználói Személyes adatokkal – a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Ha a Felhasználó személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszüntette, vagy a szolgáltatásról leiratkozott, úgy ezt követően a technikai adatokról az ő személye nem lesz beazonosítható.

VIII. Rendelkezés személyes adatokkal

1. Személyes adatokban bekövetkezett változás, illetve a személyes adatok törlése iránti igény a szolgáltatás belső levelező rendszerén küldött levélben kifejezett, írásos nyilatkozattal közölhető. A hírlevelek küldése az oldalon található felhasználói felület beállításainak módosításával mondható le.

2. Egyes személyes adatok módosítása emellett történhet a személyes profilt tartalmazó oldalon történő módosítással is.

3. Személyes adat törlésére vagy módosítására irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

IX.  Adatfeldolgozás

1. A Szolgáltató külön külső adatfeldolgozót nem vesz igénybe. Az általa kezelt személyes adatokat maga dolgozza fel.

X. Adattovábbítás lehetősége

1. A Szolgáltató, mint Adatkezelő jogosult és köteles minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely adattovábbításra őt jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kötelezi. Ilyen adattovábbítása, valamint az ebből származó következmények miatt adatkezelő nem tehető felelőssé.

2. Amennyiben a Szolgáltató a www.oryxfegyver.hu oldalon található tartalomszolgáltatás üzemeltetését vagy hasznosítását részben vagy egészben harmadik személy számára átadja, úgy az általa kezelt személyes adatokat, ezen harmadik személy számára külön hozzájárulás kérése nélkül hiánytalanul átadhatja további kezelésre. Ezen Adattovábbítás kizárólag a már regisztrált Felhasználók regisztrációjának folyamatos voltát szolgálhatja, azonban a jelen Adatkezelési Szabályzat mindenkor hatályos szövegében megjelölt adatkezelési és adatbiztonsági szabályoknál hátrányosabb helyzetbe a Felhasználót nem hozhatja.

XI.  Az adatkezelési szabályzat módosítása

1.   A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Adatkezelési Szabályzatot egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. Az Adatkezelési Szabályzat módosítását követően valamennyi Felhasználót megfelelő módon (hírlevélben, belépéskor felugró ablakban) tájékoztatni kell. A szolgáltatás további felhasználásával a Felhasználók a megváltozott adatkezelési szabályokat tudomásul veszik, ezen túlmenő beleegyezésük kikérésére nincs szükség.

XII. A felhasználók jogai az adatkezelő által kezelt személyes adataikkal kapcsolatosan
1. Személyes adataik kezeléséről a Felhasználók a Szolgáltatótól, mint Adatkezelőtől bármikor írásban, az Adatkezelő címére küldött ajánlott vagy tértivevényes-ajánlott levélben, illetve az info@oryxfegyver.hu címre küldött e-mailben tájékoztatást kérhetnek. E-mailben küldött tájékoztatáskérést az Adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Felhasználó regisztrált e-mail címéről küldik. A tájékoztatáskérés kiterjedhet a felhasználónak az adatkezelő által kezelt adataira, azok forrására, az Adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges adatfeldolgozók nevére és címére, az Adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a személyes adatoknak továbbítása esetén arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg Felhasználó adatait.

2. Az Adatkezeléssel kapcsolatos kérdésre Adatkezelő a kézhezvételtől számított legrövidebb időn, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban köteles tájékoztatást adni. E-mail esetében a kézhezvétel időpontjának az elküldést követő első munkanapot kell tekinteni.

XIII. Jogérvényesítési lehetőségek

1. A Felhasználó jogérvényesíti lehetőségeit az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény alapján bíróság előtt gyakorolhatja, továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

 

Hirlevél Feliratkozás